Vapaan tahdon ymmärtäminen, osa 2/3, paholainen pakotti minut tekemään sen
Hei kaikki,
Taannoin 1970-luvulla oli amerikkalaiskoomikko, joka oli luonut naishahmon nimeltä 'Geraldine', ja hänen hokemansa oli "paholainen pakotti minut tekemään sen." Hupi oli aina siinä, kuinka Geraldine teki jonkin synnin, muttei halunnut olla siitä vastuussa. Niinpä 'paholainen pakotti minut tekemään sen.'
Tahtosi on vahvempi kuin paholainen
Paholainen ei voinut pakottaa Geraldinea tekemään mitään – Geraldine vain halusi paeta vastuuta omasta elämästään. Hän halusi syyttää ongelmistaan paholaista tai toisia. Mutta tahtomme on riippumaton. Ei Jumala eikä paholainen tai kukaan muu voi pakottaa ketään tekemään mitään.
Ajattele sitä, että joka vuosi miljoonittain uskosta osatonta ihmistä ympäri maailman vapautuu riippuvuuksista ja synnillisistä tavoista, jotka he tunnistavat tuhoaviksi vain oman tahtonsa ansiosta. He pääsevät pois demonisista linnakkeista vain suunnaten tahtonsa siihen, etteivät tee tuota asiaa, joka on pitänyt heidät kahleissa vuosien ajan: huumeita, seksiä, riippuvuuksia, tunne-elämän häiriöitä, masennusta, uhkapelaamista jne.
Monet näistä ovat samoja syntejä, joihin kristityt hakevat rukouksesta apua ne voittaakseen tai syyttävät paholaista viimeisimmästä lankeemuksestaan syntiin. Yksi paholaisen hienovaraisimmista petoksista on saada kristityt ajattelemaan, että he ovat voimattomia. Meillä ei vain ole Kristus meissä ja auktoriteetti käyttää Hänen nimeään käskemään riivaajat pois luotamme, mutta kuten jokaisella ihmisolennolla, meidän tahtomme on riippumaton. Paholaisen täytyi saattaa Aadam ja Eeva kiusaukseen; hän ei olisi voinut tehdä päätöstä tehdä syntiä heidän puolestaan.
Et voi nuhdella paholaista menestyksekkäästi, ellet käsittele sitä tosiasiaa, että pidät tuosta synnistä. Päätä, ettei se ole enää elämäsi. Ole kuin Mooses, joka arvosti korkeammalle taivasta kuin Egyptin rikkauksia ja synnin ohimeneviä nautintoja *. Naulitse ristille tuo himo (himo on mikä tahansa halu tehdä syntiä, joka vastustaa kontrollia). Heti kun olemme kiinnittäneet tahtomme, sitten ja vasta sitten on millään riivaajien nuhtelulla yhtään voimaa. *Hepr. 11: 25-27
" Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia..." Vaaditaan sitä, että tahdomme käyttää vapaata tahtoamme ja auktoriteettiamme käskemään riivaajia pois meistä. Mark. 16:17
Ei Jeesus eivätkä opetuslapset rukoilleen ihmisen puolesta, joka oli riivaajien hyökkäyksen kohteena
He karkottivat sen riivaajan. Hallitse sen rajoja. Käske sen lähteä. Jos jossakussa on riivaaja, mutta hän ei halua vapautua, vähintäänkin käytä Nimeä käskeäksesi sitä olemaan hiljaa, kun sinä olet tuon ihmisen lähettyvillä. Jos lähimmäisessä on riivaaja ja se käyttää tätä ihmistä hyökätäkseen sinua vastaan, vain käske tuota henkeä lopettamaan hyökkäyksesi ja sitten rukoile tuon lähimmäisen puolesta.
Jeesus (ja apostolit) käsittelivät vain riivaajia, joiden kanssa Hän ja he joutuivat suoraan kosketuksiin. Et voi ottaa auktoriteettia jokaisen maailmassa olevan riivaajan yli, eikä ole mitään todisteita siitä, että voimme käskeä riivaajia, jotka ovat kaupunkien ja alueiden yllä. Mutta jos tulet yhteyteen ihmisen kanssa, jossa on riivaaja, sitten sinulla on auktoriteetti. Sinulla ei ole mitään auktoriteettia jonkun ihmisen hengen yli, mutta sinulla on auktoriteetti demonisen hengen yli.
Vapaa tahto on lahja Jumalalta etkä koskaan tiedä, kuinka sitä käyttää, ennen kuin taistelet sen puolesta.
Se sisältää kiusauksen vastustamisen, taistelemisen sen puolesta, että sinulla on oikeus vanhurskauteen ja pyhyyteen. Eräässä ilmestyksessään Herra opetti minulle päätöksenteosta. Yhtäkkiä vähän matkan päähän meistä ilmestyi pieni lampi ja Herran vasempaan käteen pieni kivi, jonka hän heitti alakautta hillitysti lampeen.
Siitä, missä kivi iskeytyi veteen, lähti kareita täydellisinä kehinä ja sitten kuva jähmettyi ja ilmestyi ruksi yhteen uloimmista kehistä. Herra jatkoi: "Se, missä kivi iskeytyi veteen, on ihmisen tekemä päätös, joka ei ole tahtoni mukainen. Jokainen kare on yksi vuosi ja ruksi on jokin tapahtuma, joskus tragedia, joka tapahtuu jopa viisi vuotta tai ylikin sen jälkeen, jolloin tuo väärä päätös tehtiin."
Hän jatkoi puhumalla siitä, kuinka ihminen ihmettelee, miksi Jumala salli sen. Kyse oli toisesta kerrasta kaikissa Hänen ilmestymisissään minulle, jolloin Hän toisti, että Hän ja Isä ovat oikeudenmukaisia ja oikeellisia (tosia) kaikissa asioissa, ja että tuona päivänä kaikki tullaan paljastamaan. Mutta yhä monet meistä, joilla on ollut tragedia elämässämme, ovat kykenemättömiä näkemään, että päätökset, jotka teimme joskus vuosiakin aikaisemmin, johtivat nykyiseen tulokseen.
Joskus jonkin päätöksen tulos paljastuu nopeasti,
...kuten kun päätämme olla hakematta tikkaita ja valitsemme sen sijasta lähellä olevan tuolin ja kaadumme ja loukkaannumme. Siinä meidän on helppo yhdistää pisteet ja nähdä, miksi jotakin tapahtui. Mutta sanotaan vaikka, että meiltä jää Jumalan tahto huomaamatta ja teemme väärän päätöksen ja alamme kulkea sen mukaista polkua eteenpäin. Kun jotakin tapahtuu vuotta tai viisi vuotta myöhemmin, emme aina muista tuota vuosia aikaisemmin tehtyä kohtalokasta päätöstä.
Joskus muistamme. Joku havaitsee olleensa 20 vuotta hirveässä avioliitossa ja muistelevat katuen päätöstään avioitua puolisonsa kanssa. Ehkä hän oli hämännyt itseään ajatellen, että se oli Jumalan tahto tai ajatellen, että Jumala muuttaisi puolison… sama asia on liike-elämän suhteen, työpaikkojen, ystävien. Teemme päätöksen, sitten myöhemmin pahoja asioita tapahtuu, sen jälkeen jotkut syyttävät Jumalaa. Monet kerrat maksettavana on kova hinta ja olemme vihaisia itsellemme, Jumalalle, toiselle ihmiselle… mutta vapaa tahtomme pani tuon kaiken liikkeelle.
Joten mikä on tarkoituksena, jos vapaa tahto on yritystä ja erehdystä?
"Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä." Room. 12: 2
Polku, jolla tutkimme hyvän, otollisen ja täydellisen, on täynnä virheitä, joita teemme. Tämä jae ehdottaa yrityksen ja erehdyksen prosessia Isän hyvän, siis otollisen, siis meille täydellisen tahdon löytämistä. Mikä on vapaan tahdon tarkoitus, jos me niin usein kamppailemme tuon prosessin läpi?
Ja se vie meidät ensi viikkoon: koetusten ja ahdistusten tarkoitus liittyen vapaan tahdon harjoittamiseen.
Siihen saakka, siunauksin,
John Fenn/LL